Proces en Productie

Wij vertalen alles door naar toegevoegde waarde voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Onze professionals

Bij REEF vinden we het belangrijk dat onze professionals op het gebied van Proces en Productie net zoveel kennis hebben over hun functies als over de markt waarop een organisatie zich richt. Daarbij hebben food, pharma en de hightech maakindustrie onze speciale aandacht, met een focus op drie kerngebieden: onderhoud, productie en CAPEX-projecten. Ook kennen onze professionals alle ins en outs over de transitie van Industry 3.0 naar Industry 4.0.

Bekijk alle Proces en Productie professionals

 

Team Proces en Productie richt zich op een drietal kerngebieden:

  • Onderhoud
  • Productie
  • CAPEX-projecten

Succesvolle projecten

Optimalisatie preventief onderhoud

Binnen Aspen Oss was er behoefte aan het verder optimaliseren en professionaliseren van de onderhoudsorganisatie. De expertise van onze professional Pieter van Asten is ingezet om het onderhoud van de productie te professionaliseren. Binnen dit project is gekozen om gebruik te maken van bestaande methodieken waaronder RCM, waarbij de focus op verhoging van de betrouwbaarheid ligt.

Lees meer over deze case
Oce logo

Equipment engineering

Greenfield project, de bouw van een nieuwe proces plant. Eindverantwoordelijk voor het totale project inclusief planning, budget, technische specificatie, contractonderhandelingen, civiel, detailengineering, HSE, uitvoering, commissioning, qualification en maintainability. Design conform EHEDG-standaarden.

Lees meer over deze case

Implementatie nieuwe productielijn

De expertise van onze professional, een gecertificeerd projectmanager, is ingezet om het projectmanagement(proces) vloeiend te laten verlopen voor de implementatie van een nieuwe productielijn. Het resultaat: veel handmatige arbeid is geautomatiseerd en de output en capaciteit zijn vergroot.

Bolsius

Maintenance consultancy

Advies omtrent een beter ingericht en accuraat onderhoudsmanagementssysteem (OMS) gebaseerd FMECA methodiek. Waarop volgend het uitwerken en implementeren van Autonoom onderhoud.

Kuhn

Production Engineering

Opzetten van zo efficiënt mogelijke montagelijnen voor nieuwe eindproducten, rekening houdend met de onderverdeling van werkzaamheden per lijn en zorgdragend voor de productiemiddelen. 

MSD

Commissioning & Qualification Engineering

Verantwoordelijk voor het in compliance houden van de processystemen, rekening houdend met zowel qua GMP als EHS aspecten. Het toetsen van de status van de processystemen en verantwoordelijk voor de Change control procedure: het kwalificeren van de installatie.

Dechra logo

Maintenance Engineering

Verantwoordelijk voor het in kaart brengen van onderhoudsprocessen binnen kritische productie. Daarbij het creëren van een onderhoudsstructuur conform richtlijnen.

SIF Group logo

Werkvoorbereiding preventief onderhoud

Het optimaliseren van onderhoudsprocessen en het systeem, met als doel een verbetering in kwaliteit, resultaat en betrouwbaarheid binnen de productie. Daarnaast verantwoordelijk voor het voorbereidend werk, de planning en toezicht houden op de uitvoering van onderhoud.

Leer meer over hoe wij projecten aanpakken

Océ-Technologies stond voor de uitdaging een nieuwe procesplant te realiseren ten behoeve van inktproductie. Om de procesplant te realiseren is de expertise van Ron Bisschops als projectleider en lead engineer ingezet. Hij heeft het totale proces van de ideefase tot aan eindoplevering aangestuurd. De nieuwe fabriek moet voldoen aan de arbo-richtlijnen, ATEX en er dient een RI&E opgesteld te worden. 

Lees meer over de aanpak van dit project

Transitie Industry 3.0 naar Industry 4.0

Als professional ken jij alle ins en outs over de transitie van Industry 3.0 naar Industry 4.0, zodat je opdrachtgevers daarmee verder kunt helpen. Door kennis te delen en mee te denken over hoe organisaties snel inspelen op nieuwe regels en ontwikkelingen.

Daarom zorgen we ervoor dat je continu bouwt aan expertises met thema’s als the internet of things, big data & analytics en augmented reality. Door middel van opleidingen, cursussen, workshops en netwerkbijeenkomsten. Daarbij komen ook soft skills, zoals communicatieve vaardigheden, een ondernemende mindset en zelfstandigheid aan bod. Zo ben jij als projectspecialist van REEF verzekerd van een interessante uitdaging én de juiste kennis uit het veld.

onze vakgebieden jouw expertise

Onderhoud, productie en CAPEX-projecten

Om welk project het ook gaat, als REEF-professional sluit je aan op een van onze drie kerngebieden: onderhoud, productie en CAPEX-projecten. Op het gebied van onderhoud pas je engineeringconcepten toe voor de optimalisatie van het onderhoud, de betrouwbaarheid en de beschikbaarheid van productiemiddelen. Waar het gaat om productie heb je de verantwoordelijkheid voor ontwerp, uitvoering, controle en/of optimalisatie van chemische, fysische en biologische processen. Daarbij draai jij je hand niet om voor technieken als Lean, TPM, Six Sigma. Tijdens CAPEX-projecten houd je grip op verschillende fases binnen complexe investeringsprojecten; van uitbreidings- of optimaliseringsprojecten, zoals een nieuwe productie- of verpakkingslijn, tot automatiseringsprojecten of de bouw van een nieuwe fabriek.

Bekijk alle projecten en vacatures

Verhalen van toekomstige collega's

Kennis van de markt

Het vakgebied dat wij Proces en Productie noemen, omvat veel verschillende industrieën. En als professional op dit vakgebied weet jij dat de invulling van een soortgelijke functie binnen de ene industrie om een totaal andere professional vraagt dan binnen een andere industrie. Daarom vind jij het net zo belangrijk als wij om niet alleen over de juiste expertises te beschikken, maar daarnaast net zoveel kennis te hebben over de markt waarop een organisatie zich richt, in het bijzonder food, pharma en de hightech maakindustrie.

Meer informatie

Heeft u vragen over werken bij REEF of bent u benieuwd wat REEF Proces en Productie voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact op met John van de Gevel.