Terug naar overzicht

Onze projecten dragen bij aan een groener en CO2-neutraler Nederland

De kennis en ervaring van onze specialisten wordt ingezet bij duurzaamheidsprojecten. 

Dagelijks dragen onze projectspecialisten bij aan een beter klimaat tijdens hun verduurzamingsprojecten. We zijn ons bewust van de urgentie van de energietransitie in Nederland en zijn daarom ons huidige kantoor aan het verbouwen. Wij zijn trots op het feit dat wij en onze projectspecialisten bijdragen een groener en CO2-neutraler Nederland en geven daarom graag inzicht in enkele van onze projecten.

Verduurzaming bij woningcorporaties

De kennis en ervaring van Teun van den Heuvel als energieprestatie-adviseur woningen (EPA-W) is ingezet bij het verduurzamingsproject waarbij energielabels en energie-indexen voor woningen opgesteld moeten worden. Voor woningbouwcorporaties en particuliere verhuurders draagt hij bij aan energetische verbeterplannen.

Lees hier hoe REEF-projectspecialist Teun ervoor zorgt dat de energielabels van woningen van woningcorporaties van een G-,F-,E- of D-label op minimaal label B uitkomen.

Realiseren van duurzame en gezonde gebouwen

Gebouweigenaren, adviseurs, installateurs en gemeenten staan voor de opgave om gebouwen te verduurzamen. Van gebouwen verwachten we een hoge energieprestatie: efficiënt omgaan met hulpbronnen en geen energieverbruik. Projectspecialisten van team Bouw en team Installatietechniek dragen bij aan het realiseren van deze doelstellingen. Zo is de expertise van REEF-projectspecialist John-Pierre van de Kerkhof als projectleider ingezet bij het project Slim Verduurzamen Van Gemeentelijke Gebouwen. Hij is binnen het team mede verantwoordelijk voor het SPEA-project en was één van de projectleiders binnen het project.

Benieuwd hoe u duurzaamheid en gezondheid in gebouwen kunt realiseren? Lees meer hierover in de infographic 'Duurzaamheid en gezondheid in gebouwen: hoe werkt dat in de praktijk?'

Milieu-inspecties

Om te zorgen voor een veilige en duurzame fysieke leefomgeving en een goede omgevingskwaliteit binnen het werkgebied van de Omgevingsdienst IJmond is Ryan Glans ingezet bij het uitvoeren van milieucontroles bij agrarische ondernemers.

Lees hier hoe professional Ryan de naleving van wet- en regelgeving bewaakt waardoor het milieu wordt beschermd. 

Verbouwing REEF-kantoor

Ook op ons kantoor kijken we hoe wij het klimaatprobleem kunnen aanpakken. We zijn ons bewust van de urgentie van de energietransitie in Nederland en zijn daarom ons huidige kantoor aan het verbouwen. Zo passen we energiebesparende maatregelen toe in ons nieuwe kantoor en plaatsen we bijvoorbeeld:

  • Een luchtbehandelingskast die zorgt voor warmte-, koude- en vochtterugwinning. Het warmtewiel wint warmte terug uit de ventilatielucht.
  • Het volledige pand wordt voorzien van de nieuwste LED-technologie.
  • Aanvullende isolatie zorgt voor een RC-waarde hoger dan 5 m2K/W.
  • Een VRV-systeem wordt aangebracht voor het koelen en verwarmen van het gebouw.
  • De CO2-uitstoot wordt hierdoor met minstens 15% verminderd.

Wil jij als professional een bijdrage leveren aan de energietransitie binnen Nederland? En ben jij net als Teun, John-Pierre en Ryan geïnteresseerd om een project uit te voeren bij een van onze opdrachtgevers? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op met Ruben Nohlmans, projectmanager bouw en infra, via telefoonnummer 06 151 62 317 of via r.nohlmans@reef.nl

Meer informatie

Heeft u vragen over dit bericht of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:


Interessante projecten

Wil jij doelgericht werken aan interessante projecten? Bekijk onze vacatures en projecten.

Vacatures en projecten