Veelgestelde vragen professionals

Ben je nieuwsgierig naar wat we voor je kunnen betekenen? In onderstaand overzicht vind je de veelgestelde vragen en antwoorden. Als jouw vraag hier niet tussen zit neem dan gerust contact met ons op. 

Over REEF

 • Projectmatig werken bij REEF is doelgericht werken. Vooraf stel je samen met ons het gewenste projectresultaat vast en bepaal je vervolgens zelf de juiste aanpak, vanuit jouw expertise. Het REEF-team met professionals uit jouw vakgebied staat klaar om je daarbij te helpen. Op die manier heb je veel eigen zeggenschap en vrijheid binnen je werkzaamheden. Daarnaast maken we veel mogelijk op het gebied van opleidingen, cursussen en workshops. We organiseren sessies om samen ervaringen en kennis te delen. En dat allemaal op projecten in je eigen regio: wij sturen je niet het hele land door. Werken bij REEF is vooral leuk! Onze eigen evenementen en uitstapjes staan in het teken van elkaar nog beter leren kennen, ontspannen en genieten.

 • Wij doen niet aan traditionele detachering. Onze mensen werken aan projecten met een strakke planning, tussentijdse evaluatiemomenten en evaluaties, maar bovenal 100% resultaatsgarantie. Daarnaast komen professionals in dienst bij REEF. Je doet als professional brede ervaring op bij projecten op locatie bij diverse opdrachtgevers. Je krijgt bij ons alle ruimte, middelen én begeleiding om richting te geven aan je carrière en persoonlijke ontwikkeling. 

 • Ons hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven op de Beemdstraat 34.

 • Onze organisatie is in 1998 opgericht door Chris Reef. Chris herkende de behoefte in de markt voor een projectorganisatie, die het resultaat voor de opdrachtgever centraal stelt. Dit doet REEF door het formuleren van heldere doelen en daaraan verbinden van professionals met de juiste kennis, vaardigheden en ervaring.

 • Werken bij REEF betekent werken in een hecht team van professionals uit hetzelfde vakgebied. Als professional bij REEF start je met een kennismakingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst ontmoet je collega’s van het hoofdkantoor en andere professionals die net gestart zijn. Jouw collega’s die al langer voor REEF werken leer je ook snel kennen tijdens intervisiebijeenkomsten en kennissessies die wij voor je organiseren. Op deze manier zet je jouw kennis niet alleen in op het project, maar voorzie je jouw collega’s ook van advies in hun project. Meerdere professionals voeren projecten uit bij dezelfde opdrachtgever. Het komt daarom regelmatig voor dat jij REEF-collega’s tegenkomt op de werkvloer. Bekijk hier jouw toekomstige collega's.

 • Onze opdrachtgevers zijn heel divers, van mkb tot multinational en alles daartussenin. Wij werken voor meer dan 100 verschillende opdrachtgevers die voornamelijk gevestigd zijn in Zuid-Nederland. Onze mensen zijn actief binnen zowel profit als non-profit organisaties. De opdrachtgevers verschillen per expertise. Bekijk hier succesvol afgeronde projecten.

 • We delen kennis in de vorm van whitepapers, infographics en best practises. Daarnaast organiseren we workshops, (online)-trainingen, intervisies en REEF-Deelt-Kennisbijeenkomsten om jouw expertise en vaardigheden verder te ontwikkelen en je kennisveld te verbreden. Jouw kennis, vaardigheden en ervaring bepalen direct hoe goed jij je thuis voelt in je functie en daarmee het projectresultaat. Wij houden kennis niet voor onszelf en daarom zijn niet alleen onze eigen professionals en opdrachtgevers welkom op bijeenkomsten, maar worden deze opengesteld voor iedereen. Bekijk de agenda voor alle trainingen, workshops, intervisies en kennisbijeenkomsten.

 • Wij willen blijven groeien. Om dit voor elkaar te krijgen is een flinke investering nodig in goede medewerkers. We hebben dan ook regelmatig vacatures op het hoofdkantoor; op het gebied van sales, recruitment, marketing, HR, office en administratie. Bekijk hier alle openstaande vacatures op het hoofdkantoor.

Solliciteren

 • Jazeker. Ook REEF heeft een flexibele schil voor het uitvoeren van haar projecten. Bij diverse projecten is de inzet van een ZZP’er mogelijk. Het voordeel is dat je zelf niet meer hoeft te zoeken naar passende opdrachten. Dat doen wij voor jou. Je maakt gebruik van ons netwerk. REEF factureert aan de opdrachtgever en betaalt jouw factuur uit.

 • Ja dat kan zeker. Niet alle projecten komen op de website. Daarnaast komen er dagelijks nieuwe projecten bij die passend kunnen zijn. Een open sollicitatie is hiervoor de oplossing. Wanneer we mogelijkheden zien plannen we een kennismaking met je in.

 • De  projectmanager is de verbinder tussen vraagstukken van opdrachtgevers en ambities van professionals. De projectmanager zet jouw behoefte en wensen centraal en doet er alles aan om hieraan te voldoen. Daarnaast is de projectmanager je contactpersoon gedurende het project. Jij en je projectmanager houden de voortgang van het project nauwlettend in de gaten. De projectmanager plant hiervoor tussentijdse evaluatiemomenten en evaluaties met je in. 

  Talentscouts helpen je het project of de vacature te vinden die past bij jouw werkervaring, wensen en ambities. Heb je gesolliciteerd via de website dan neemt de talentscout binnen 1-2 dagen contact met je op om jouw sollicitatie te bespreken. Het kan voorkomen dat je zelf benaderd wordt door één van onze talentscouts. Daarnaast zijn zij het eerste aanspreekpunt voor al je vragen, voordat je bij ons in dienst komt. 
   

Je dienstverband

 • Projecten bij REEF variëren van een paar weken tot twee jaar. Vaak is het zo dat een project voor een periode start, maar gedurende het project verlengd wordt. Als professional heb je daar natuurlijk ook een stem in: jij kunt aangeven of je met een volgend project wilt starten. Zo heb je zelf ook invloed op de termijn die je bij een opdrachtgever blijft.

 • Wanneer je een contract tekent bij REEF kom je in dienst van REEF. Vanuit dit contract ga je projectmatig aan de slag bij één of verschillende opdrachtgevers. Wij werken zowel met tijdelijke dienstverbanden als vaste dienstverbanden. Het is gebruikelijk dat je start met een tijdelijk dienstverband. Indien de samenwerking vanuit beide kanten bevalt, wordt je tijdelijke contract omgezet naar een vast dienstverband. 

 • De arbeidsvoorwaarden worden bepaald in samenspraak met je projectmanager. Zodra je in dienst komt bij REEF ben je medewerker en bouw je direct pensioen op. Als medewerker van REEF heb je altijd recht op het in de arbeidsovereenkomst vermelde salaris. Je ontvangt je salaris per vier weken.

Overige vragen

 • Wij respecteren de privacy van alle professionals, opdrachtgevers en bezoekers van onze website en daarom dragen wij er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je aan REEF verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Het privacystatement is van toepassing op alle sites van REEF en aan zijn gelieerde ondernemingen. Lees hier het volledige privacystatement. 

 • Mocht je een probleem ervaren, maak dit dan kenbaar bij je projectmanager binnen REEF. Lukt het niet om een passende oplossing te vinden, neem dan contact op met Ilona Klerks, operationeel manager, via i.klerks@reef.nl of 06 52 66 38 29.

 • Wij informeren je over de nieuwe ontwikkelingen binnen onze organisatie via e-mail en persoonlijke evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen of bezoek één van onze evenementen. Bekijk hiervoor de agenda.  

Heb je nog vragen voordat je de stap neemt? Neem contact op met:

Bas van den Donk
commercieel manager