REEF-adviesdiensten

Wij acteren als verlengstuk van uw organisatie en zijn sparringpartner voor vraagstukken waarbij externe expertise gewenst is. 

 

Krijg advies

Om organisaties breder te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling, biedt REEF verschillende adviesdiensten. Hierbij kunnen opdrachtgevers, ongeacht de branche, advies inwinnen op twee fronten: REEF geeft raad (juridisch advies) en REEF-recruitment. Daarmee zijn we de sparringpartner voor vraagstukken waarbij professionele expertise gewenst is. Hiermee bieden wij toegevoegde waarde op verschillende gebieden.

Uw vraagstuk ons advies

REEF geeft raad

Met onze adviesdienst REEF geeft raad bieden we onze opdrachtgevers op een laagdrempelige manier juridische hulp op diverse rechtsgebieden. Bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsrecht of huurrecht.

Onze professionals beschikken over juridische expertise op vele rechtsgebieden waardoor wij binnen twee werkdagen antwoord geven in begrijpelijke taal. Geen lastige, formele juridische termen, maar taalgebruik passend bij uw organisatie. Functionaliteit en toegankelijkheid van onze adviezen staan daarbij voorop. Daarom werken wij met urenbundels, zodat u grip houdt op de kosten van onze juridische dienstverlening. U kunt REEF geeft raad preventief inschakelen vanaf het moment dat er een juridische discussie dreigt te ontstaan. Daarmee besparen organisaties zichzelf tijdrovende en kostbare processen. Daarnaast zijn onze tarieven standaard lager dan van een regulier advocatenkantoor.

Meer informatie

onze kennis uw groei

REEF-recruitment

REEF-recruitment biedt dé oplossing op het gebied van capaciteits- en personeelsvraagstukken. Net als REEF geeft raad is ook deze dienst generalistisch en complementair aan de tien expertises waarin we gespecialiseerd zijn. Hiermee geven we antwoorden op alle mogelijke arbeidsvraagstukken waarmee een organisatie te maken krijgt.

Met REEF recruitment helpen we organisaties in hun zoektocht naar de juiste werknemers in de breedste zin van het woord. We adviseren bijvoorbeeld over vacatureteksten, ontwikkelingen in de arbeidsmarkt of we dragen arbeidsprofielen aan. Op deze manier staan we organisaties bij met nagenoeg alle arbeidsvraagstukken die binnen uw bedrijfsvoering voor kunnen komen.

Meer informatie

Tevreden klanten

Recruitment advies

GEEVERS auto parts

"Komt er een vacature beschikbaar, dan kunnen we bij REEF recruitment terecht. REEF recruitment coördinator Loes zoekt en benadert latent werkzoekenden en helpt ons bij de inhoud en vormgeving van vacatureteksten. Wij besparen tijd en kosten en de kandidaat komt rechtsstreeks bij ons in dienst. Daarnaast kunnen wij ons als klant kosteloos inschrijven voor leerzame HR-gerelateerde REEF-deelt-kennisbijeenkomsten. En niet te vergeten het jaarlijkse REEFenement. Een festivalterrein in de Efteling waar we onbeperkt toegang kregen tot een aantal attracties enkel voor REEF: een geweldige ervaring!" Sofie Dings, HR-Officer GEEVERS

Juridisch advies

Flex

Flex heeft regelmatig te maken met juridische vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht en contractrecht. Het bedrijf en zijn medewerkers hadden behoefte aan de ondersteuning van een juridisch partner die op een eenvoudige, pragmatische en vooral kostenbesparende manier te werk gaat. 

Claudia van den Berg

HR-manager Flex

"Advies op de achtergrond voorkomt enerzijds dure procedures en zorgt er anderzijds voor dat je als organisatie weet waar je staat bij een juridisch geschil. De adviezen worden in de praktijk toegepast bij interacties met medewerkers maar ook met leveranciers. Uiteindelijk is iedereen daarbij gebaat!"

Recruitment advies

Tridec

"Door de inzet van REEF recruitment besparen wij tijd en vinden we sneller betere kandidaten binnen deze krappe arbeidsmarkt. Als HR-adviseur is recruitment maar een onderdeel van mijn werk. Hierdoor missen we de expertise die REEF recruitment ons wel kan bieden. Via REEF recruitment win ik advies in en besteed ik zaken uit zoals het schrijven van vacatureteksten en het vinden van de juiste kandidaten. Dit resulteert in inzicht in de arbeidsmarkt en advies over het aantrekken van talent." Linda den Breejen, HR-adviseur Tridec.

Mogelijke recruitment ondersteuning

Wervingsvraag Advies Aantrekken talent
Wervingsvraag

Wervingsvraag

In één gesprek met de REEF recruiter wordt de wervingsvraag besproken en zet u al doelgericht stappen. Op basis van dit gesprek krijgt u een open advies over de mogelijke ondersteuning vanuit REEF recruitment. 

Advies

Advies

Is de wervingsvraag complexer of heeft u een recruitmentvraag? Dan geven wij u advies over het aantrekken van talent, inzicht in de 'candidate experience' en bieden wij een frisse blik op interne processen en cultuur.

Aantrekken talent

Aantrekken talent

  • Het herschrijven van vacatureteksten;
  • Het (frequent) benaderen van de juiste kandidaten passend bij een vacature;
  • Aanspreken van latent werkzoekenden vanwege de schaarste op de arbeidsmarkt;
  • Het voeren van de eerste sollicitatiegesprekken;
  • Advies over het publiceren van vacatures op diverse websites;
  • Inzicht in de ‘candidate experience’.  

Meer informatie

Neem contact op met Loes van Engelen voor de mogelijkheden binnen uw organisatie.